• امروز : دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸
  • 02126403387 - 09352200077
  • ربات تلگرام پاسارگادتاباک

اسپرسو سازها

این مورد را ارزیابی کنید
(4 رای‌ها)

همه چیز زیر سر این دستگاه است، پس از اختراع دستگاه اسپرسوساز تحول بزرگی در تهیه قهوه به وجود آمد. اسپرسو، نام نوشیدنی این دستگاه است. این قهوه بر اثر گذراندن آب نزدیک به نقطه جوش از پودر قهوه موجود در سبد پرتافیلتر به دست می آید. این قهوه نسبتا غلیظ، همراه با کرما یا خامه ای زیبا بر سطح آن است. (البته به قهوه موکاپات هم اسپرسو گفته می شود اما کیفیت و کرما اسپرسو دستگاه را ندارد)
این دستگاه در تهیه بسیاری از نوشیدنی های کافی شاپ ها دست دارد، نوشیدنی هایی چون: کاپوچینو،لاته، کن پانا و ... در واقع اسپرسو این دستگاه پایه بسیاری از نوشیدنی ها است یا خود نوشیدنی مستقل محسوب می شود. قبل از شروع بحث این نکته را متذکر شویم: قهوه سازهایی هستند که می توان از آن ها، قهوه فرانسه و هم اسپرسو گرفت.
با هم نگاهی به گذشته دستگاه اسپرسوساز بیاندازیم:
اگر تاریخ ساخت اسپرسوساز را مروری کنیم، نام دو فرد ایتالیایی را خواهیم یافت: آنجلو موریندو(Angelo Moriondo) و لوییچی بتزرا (Luigi Bezzera). نخستین دستگاه اسپرسوساز توسط آنجلو موریندو در ایتالیا ساخته شد. آنجلو در یک نمایشگاه عمومی در سال ۱۸۸۴ مدل نمونه اش را به نمایش گذاشت و اختراعش را به این نام ثبت کرد: ماشین بخار جدید برای تهیه سریع و به صرفه نوشیدنی قهوه، اما:
در سال ۱۹۰۱ نخستین مخترع دستگاه اسپرسوساز یعنی بتزرا با افززودن بخش هایی چون پرتافیلتر به دستگاه و هم چنین بهبود بخشیدن عملکرد موتور دستگاه، تحولی در صنعت اسپرسوساز ها به وجود آورد.
لوئیجی بتزرا
درست است که آنجلو موریندو دستگاه را اولین بار اختراع کرد اما این ماشین وقتی اسپرسوساز شد که بتزرا روی آن تغییراتی ایجاد کرد.
ماشین اسپرسوساز بتزرا در ابتدا با بخار آب و فشار کار می کرد. اما در مرحله بعد آقای دزیدریو پاوونی (Desiderio pavoni) در سال ۱۹۰۶  با افزودن امکانات به دستگاه، حق اختراع آن را از بتزرا گرفت.
نخستین ماشین اسپرسو ساز  La Pavoniدستگاه های اسپرسوساز امروزی، عملکردشان را همگی مدیون اولین دستگاه اسپرسوساز بتزرا هستند. ابتدا مرغ بوده است یا تخم مرغ؟! اسپرسو یا اسپرسوساز؟!
جالب است بدانید که ابتدا دستگاه اسپرسوساز ساخته شد و پس از تولید آن، نوشیدنی آن را اسپرسو نام نهادند.
سیر تکاملی مکانیزم دستگاه های اسپرسوساز:
اسپرسوساز ها روز به روز تکامل می یافتند که می توان مکانیزم آن ها را در ۴ گروه دسته بندی کرد:
نیرو بخارنیرو پمپنیرو اهرمنیرو هوا پمپقسمت های مختلف دستگاه اسپرسوساز:
ماشین های اسپرسوساز از تک گروپ تا شش گروپ ساخته می شوند.

headgroup
گروپ هد (Head Group):
گروپ هد یا گروپ قسمتی از ماشین اسپرسوساز است که برای عصاره گیری، پرتافیلتر به آن متصل می شود و آب از طریق سوراخ های گروپ، به طور یکسان بر پودر قهوه کوبیده شده پرتا فیلتر می ریزد.

portafilter
پرتافیلتر (Portafilter):
قسمتی از دستگاه است که به سر گروپ متصل می شود.

اسپرسوسازها
پرتافیلترها سه مدل دارند:
پرتافیلتر یک نازل و دو نازل

پرتا فیلتر بدون نازل
سبد پرتافیلتر (Portafilter Basket):
سبد پرتافیلتر
این سبد در پرتافیلتر قرار می گیرد و محل ریختن و کوبیدن پودر قهوه است که در دو مدل تک شات و دو شات می باشد.
نازل بخار:
این نازل قابلیت ایجاد بخار دارد.
نازل بخار
برندها:
برندهای مختلفی در دنیا دستگاه اسپرسوساز تولید می کنند که بعضی از آن ها خانگی اند، برندهایی چون: دلونگی، فیلیپس، کنوود، گوسونیک و ... و دیگر برندها اسپرسوسازهای حرفه ای هستند برندهایی چون: گاستروبک، لامارزوکو، چیمبالی، سیمونلی، بتزرا، آستوریا و ...  که بیشتر در کافی شاپ ها مورد استفاده قرار می گیرند.

درمورد اسپرسو بیشتر بدانید...

عصاره گیری مطلوب قهوه
ریزه کاری های اسپرسو
نکات مهم در خرید دستگاه اسپرسوساز

خواندن 796 دفعه آخرین ویرایش در دوشنبه, 24 ارديبهشت 1397 ساعت 14:17

به ماسترو رحیمی امتیاز دهید

روی تصویر زیر کلیک کنید و امتیاز دهید

به ماسترو رحیمی چه امتیازی می دهید؟

عضویت در خبرنامه

لطفا تلفن همراه خود را صحیح وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را صحیح وارد کنید
کد امنیتی را در کادر زیر وارد کنید
کد امنیتی
لطفا کد را صحیح وارد کنید

ما را دنبال کنید

 

Top